"Acesti contribuabili vor declara suma totala a livrarilor de bunuri si prestarilor de servicii, efectuate catre persoanele inregistrate in scopuri de TVA si separat catre persoanele neinregistrate in scopuri de TVA", se arata in comunicatul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala - ANAF. 
           
Mai departe, persoanele impozabile neinregistrate in scopuri de TVA, care au realizat la sfarsitul anului calendaristic 2009, o cifra de afaceri cuprinsa intre 10.000 de euro (calculata in echivalent lei la cursul de la finele anului de raportare) si 35.000 de euro (calculata in echivalent lei la cursul de la data aderarii), respectiv o cifra de afaceri cuprinsa intre 42.297 lei – 119.000 lei, trebuie sa depuna pana la data de 25 februarie 2010, formularul 392B "Declaratie informativa privind livrarile de bunuri, prestarile de servicii si achizitiile efectuate in anul 2009”, a mai anuntat Fiscul!

Acesti contribuabili vor declara atat suma totala a livrarilor de bunuri si prestarilor de servicii, cat si suma totala a achizitiilor, efectuate catre/de la persoanele inregistrate in scopuri de TVA si separat catre/de la persoanele neinregistrate in scopuri de TVA .

Declaratiile mai sus mentionate se depun in format electronic la registratura organului fiscal competent sau la posta, prin scrisoare recomandata, potrivit ANAF.

Formatul electronic depus pe suport electronic va fi insotit de formularul editat de persoana impozabila cu ajutorul programului de asistenta, semnat si stampilat.