Guvernul a adoptat, miercuri, strategia fiscal-bugetara pana in anul 2014, document care nu prevede insa si reducerea CAS.

"Reducerea CAS se amana pana la momentul optim, pentru a nu aparea derapaje. Nu ne permitem in acest moment sa luam o asemenea decizie, in strategie sunt incluse doar masuri discutate cu FMI", a spus Ialomitianu, citat de Mediafax.

Proiectul de strategie fiscal-bugetara, in forma elaborata in luna aprilie, stabilea ca nivelul CAS va fi redus in partea a doua a acestui an cu doua puncte.

Reducerea cotelor de contributii sociale cu doua puncte procentuale era prevazuta distinct in document, cu argumentul ca aceasta relaxare fiscala va contribui la reducerea evaziunii pe piata muncii si la cresterea conformarii voluntare.

La mijlocul lunii aprilie, ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, afirma de altfel ca institutia pe care o conduce analizeaza foarte serios reducerea contributiilor sociale pentru angajator, dar ca masura va fi decisa impreuna cu FMI si Comisia Europeana.

Si reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu, arata ca o decizie privind reducerea contributiilor de asigurari sociale va fi adoptata in vara acestui an, la vizita misiunii FMI, cand vor putea fi observate efectele noului Cod al Muncii.