"Am promis, ne-am angajat ca din 1 octombrie sa radiem impozitul minim, impozitul forfetar pentru intreprinderi si trebuie sa respectam aceasta promisiune. Incepand cu 1 octombrie trebuie sa anulam impozitul forfetar", a afirmat Marko Bela.

Eliminarea impozitului minim in aceasta toamna a fost anuntata inca din luna iulie de premierul Emil Boc, care nu a oferit insa o data exacta.

Impozitul minim, introdus in primavara anului trecut, este cuprins intre 2.200 lei (aproximativ 500 euro), daca firmele au venituri totale de pana la 52.000 lei, si 43.000 lei (circa 10.000 euro) pentru venituri de peste 129 milioane lei.

Referitor la majorarea salariilor bugetarilor, liderul UDMR a spus ca masura reducerii cu 25% este valabila pana la data de 31 decembrie 2010, iar de la 1 ianuarie 2011 vor fi alte reguli, "cu alte cuvinte se va trece la marirea salariilor".

"In ce masura, cu ce procentaj, cu cazuri concrete, acum se lucreaza pe aceasta lege", a adaugat liderul UDMR.

Vicepremierul a spus ca fondul de salarii va fi acelasi, dar, deoarece intre timp s-a recurs la reduceri de personal, la reduceri de cheltuieli, va exista posibilitatea de a creste salariile intr-o anumita masura.