Senatorii si deputatii au inceput, luni seara, dezbaterea pe articole a proiectului egii bugetului de stat pentru anul 2011, in procedura de urgenta. Dezbaterea in procedura de urgenta a fost decisa, la propunerea premierului Emil Boc, prin votul majoritatii parlamentarilor.

Potrivit Regulamentului Camerei Deputatilor, dezbaterea unui proiect de lege sau a unei propuneri legislative in procedura de urgenta nu poate depasi durata de timp aprobata de Camera, la propunerea presedintelui acesteia, dupa consultarea biroului comisiei sesizate in fond.

"In situatia in care timpul de dezbatere aprobat s-a epuizat, dezbaterea se incheie si presedintele Camerei supune votului fiecare amendament cuprins in raportul comisiei sesizate in fond si fiecare articol amendat, fara a mai fi permise interventii, dupa care se va proceda la votarea finala, care poate fi si intr-o sedinta speciala de vot", conform Regulamentului Camerei.

La inceputul sedintei, presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a anuntat ca la dezbaterile generale la legea bugetului de stat guvernul va avea la dispozitie pentru interventii in plen 45 de minute, iar fiecare grup parlamentar cate 20 de minute.

Anastase a mai spus ca dezbaterile pentru fiecare articol nu vor putea fi mai lungi de cinci minute, iar argumentatiile pentru fiecare amendament trebuie sa dureze maxim un minut.