Deputatul PDL a sustinut in fata comisiei de buget-finante a Camerei, printre altele, ca de o eventuala legalizare a prostitutiei ar fi beneficia mai ales persoanele nimfomane. Prigoana a sustinut ca in Romania exista 6.000 de femei nimfomane si 5.000 de barbati bolnavi de priapism care sunt predispusi sa se prostitueze.

Prigoana a mai spus ca daca ar avea un copil nimfoman sau care sufera de priapism, ar prefera sa lucreze intr-un cadru legalizat si nu ca sclavul unui peste.

Ba mai mult, la o discutie pe holul institutiei, el i-a spus unei colege din Parlament ca va avea o fata si o va face prostituata.

Guvernul si Patriarhia, impotriva

Reprezentantii Guvernului si ai Patriarhiei au discutat in contradictoriu cu deputatul PDL Silviu Prigoana, in sedinta de marti a Comisiei pentru buget-finante despre legalizarea prostitutiei.

Executivul nu sustine initiativa pentru ca “lezeaza demnitatea umana si o serie de valori cum ar fi familia", a tinut sa precizeze reprezentantul Guvernului la dezbateri.

De aceeasi parte a fost si reprezentantul Patriarhiei, care s-a declarat impotriva adoptarii unui astfel de proiect de lege, el apreciind ca astfel s-ar pune, prin legiferare, in locul unei valori sociale o non valoare sociala.

Argumentele lui Prigoana

In cazul prostitutiei situatia a scapat de sub control, a spus Silviu Prigoana. El a mentionat un studiu al Academiei Romane, care arata ca este un fenomen de masa, 1% din populatia Romaniei practicand prostitutia. S-a declarat nedumerit de ce, dupa 70 de ani de la momentul cand a fost legalizata prima data prostitutia in Romania, oamenii nu pot sa inteleaga rolul social al unei astfel de reglementari.

Potrivit deputatului, prostitutia nu va putea fi tinuta sub control in conditiile in care fapta nu va mai constitui, potrivit viitorului Cod penal, fapta penala, ci doar contraventie. Prigoana a citat un raport al Ministerului de Interne care ar indica existenta unui numar de 800 localuri in care se practica ilegal prostitutia pe teritoriul Romaniei.

Potrivit deputatului, cel mai mare castig in adoptarea initiativei sale legislative nu ar fi pentru bugetul de stat, ci pentru persoanele care vor practica legalizat prostitutia, care vor beneficia de protectie sociala si vor beneficia de pensii.

Silviu Prigoana a mai aratat ca se vor face de asemenea economii la bugetul asigurarilor de sanatate, fiind diminuate cheltuielile care se fac in prezent pentru tratarea bolilor venerice contactate de cei care practica prostitutia, astfel fiind tinute sub control bolile venerice.