Pentru talentele ei, Bratara incaseaza intre 30 si 50 de lei sau, dupa cum poate omul, un porc ori un vitel. Da si garantie, in functie de complexitatea cazului. Clientul isi poate rezolva problema in 24 de ore, 9 zile, 3 sau cel mult 6 saptamani.

Aici intervin politicienii. Ei ii cer ca, in situatia in care vraja nu se indeplineste in termenul stabilit, vrajitoarea sa fie amendata.

Pana la o decizie finala avem in dezbatere un proiect de lege care trateaza problema serios: meseria de vrajitoare trebuie legalizata si asta presupune fiscalizare, control si pedepse.

Cum ar arata normele de aplicare? Teoretic, orice client nemultumit poate face reclamatie la Protectia Consumatorului. Asta numai in cazul in care a semnat un contract de prestare servicii cu respectiva ghicitoare. Inspectorii intra pe fir, controleaza si sanctioneaza daca omul, de pilda, nu s-a insurat, desi chipurile i-au fost dezlegate cununiile.

Vrajitoarele spun ca nu s-au inventat experti care sa le verifice puterile si nici inspectori care sa le acorde licenta. In premiera anunta ca vor face plangere la Drepturile Omului de la Strasbourg… Asta daca va fi promulgata legea.