Sunt deja aproape 3.000 de turisti in Vama Veche. Cam toata plaja este ocupata de corturi. Dupa petrecerile de azi-noapte, unii se odihnesc acum si au adormit direct pe nisip sau in paturi improvizate.

Cei care nu au avut somn se revigoreaza in apa marii. Vremea tine oricum cu petrecaretii. Afara sunt aproape 20 de grade si nici nu se anunta ploi. O parte dintre cei care sunt asteptati in Vama Veche sunt inca pe drum.

Pana spre seara, autoritatile se asteapta sa fie in Vama cel putin 5.000 de turisti. Multi se vor aduna si in Mamaia unde au fost rezervate cele mai multe locuri de cazare.

Si aseara a fost petrecere in Vama, chiar daca temperatura nu depasea 10 grade Celsius. Tinerii care s-au grabit si-au venit inca de ieri spre litoral au si stabilit "modelul" distractiei in Vama - bar deschis, foc de tabara si muzica buna la buza marii.

Pana sa simta insa briza marii, tinerii s-au inghesuit in trenuri asa cum vor face multi altii toata ziua astazi. Pe ruta Bucuresti - Mangalia au fost suplimentate garniturile, si e clar ca era nevoie de asta. Cele care au plecat aseara spre mare erau arhipline.

Cu gandul la vara care sta sa inceapa, tinerii si-au aruncat in rucsacuri cateva lucruri si au pornit spre primul week-end de huzur la malul marii. In aer se simtea dorul de Vama, chiar daca sub talpi aveau inca pamant de Bucuresti.

Pana pe 4 mai CFR a introdus in criculatie 20 de garnituri suplimentare spre si dinspre Mangalia pe rutele Bucuresti, Brasov, Cluj-Napoca, Iasi, Bacau, Craiova si Galati. Iar cei care vor sa-si ia bicicletele cu ei, ca sa se plimbe pe faleze vor avea compartimente speciale pentru depozitarea lor.

Grupurile mai mari de zece persoane beneficiaza de o reducere a tarifelor cu pana la 30%.

In cealalta directie, spre munte, suntem atrasi de peisaje cu verdeata dar si cu partii inca bune de schiat, in Valea Dorului, la peste 2.000 de metri altitudine. Desi n-a mai nins de saptamana trecuta temperaturile scazute au mentinut stratul de zapada de pe partii.

In Valea Dorului sunt trei partii care pot fi folosite - Valea Soarelui, Valea Dorului - Varianta si Scandurari. Pentru toate trei exista instalatii de transport pe calbu care vor functiona normal in tot acest weekend.

Meteorologii anunta vreme buna, cu soare, asa ca, dupa schi sau snowboard, se va putea face plaja. Accesul spre Valea Dorului se face cu telecabina din Sinaia. E de astepatat sa fie aglomeratie la telecabina pentru ca vor urca pe munte nu numai schorii, ci si turistii dornici de plimbare. In ciuda aglomeratiei ce se anunta, cabanierii din Bucegi n-au saltat preturile la cazare - o camera de doua locuri costa intre 80 si 100 de lei pe noapte.