Achiziţia Atton este cel mai recent exemplu al planurilor ambiţioase de preluare ale AccorHotels, care, luna trecută, a plătit 567 de milioane de dolari pentru achiziţionarea lanţului hotelier elveţian Mövenpick.

AccorHotels va achiziţiona integral compania care operează cele 11 hoteluri Atton din Chile, Peru, Columbia şi SUA (Florida).

Tranzacţia ar urma să fie finalizată în semestrul doi din 2018.

De asemenea, AccorHotels va cumpăra 20% din compania imobiliară care deţine aceste active, restul de 80% urmând să fie achiziţionat de firma Algeciras din Chile. AccorHotels va avea opţiunea de a vinde participaţia sa de 20% către Algeciras, după cinci ani.

În urma achiziţionării portofoliului Atton, AccorHotels îşi va întări poziţia de lider în America Latină, a afirmat Patrick Mendes, directorul general pentru America de Sud al AccorHotels.

În ultimii ani, AccorHotels a făcut o serie de achiziţii importante, printre care Mantra Group şi FRHI, proprietarul hotelurilor Savoy şi Plaza din Londra, respectiv New York.

AccorHotels, prezent şi pe piaţa din România, este un grup internaţional de turism, care înglobează peste 4.300 de hoteluri, staţiuni şi reşedinţe, inclusiv brandurile Sofitel, Mercure şi Ibis.