Se zboara partial spre Franta, Belgia, Elvetia, Italia, Ungaria, Germania, Scotia, Nordul Angliei, Spania, Olanda, tari care au reluat timid zborurile.

Raman afectate destinatiile din Germania, Marea Britanie in ansamblu si Finlanda, Norvegia, Polonia care au inca spatiile aeriene inchise.

Intre timp milioane de calatori raman blocati in orasele si aeroporturile internationale din toata lumea. Printre acestia si cateva mii de straini pe care anularea curselor i-a surprins la Bucuresti.

Umilinta! De asta simt ca au parte strainii rataciti cu forta prin Romania. Bat zilnic drumul de la hotel la agentiile de bilete din Aeroportul Otopeni. Din aeroport oamenii se intorc in oras cu taxiuri care au tarife piperate catre hotelurile... la fel de primitoare.

Haos este peste tot in Europa. In disperare de cauza, unii au luat deja taxiul pentru 3.500 de kilometri din Croatia pana la Londra.

Intre timp, cei care n-au conturi grase asteapta ca aeroporturile sa revina incet la viata.

In momentul de varf al blocajului aerian, 313 aeroporturi au fost inchise si au pierdut 10 milioane de pasageri. Criza se transfera si spre hoteluri, care anunta deja pierderi de peste 30% din cauza turistilor care nu mai vin.