Primarul Constantei, Radu Mazare, a afirmat luni ca taxa pentru promovarea statiunii urmeaza sa fie aprobata in urmatoarea sedinta a Consiliului Local. El a precizat ca este vorba despre o taxa discutata cu Asociatia Patronala Mamaia. Din valoarea acesteia, 30% va reveni Primariei, pentru activitati de promovare, in timp ce restul va merge la Asociatia Patronala. 

"O sa punem, in sedinta viitoare de Consiliul Local, o taxa de promovare pentru toti agentii economici care lucreaza in statiunea Mamaia, inclusiv detinatorilor de apartamente. Este o taxa discutata cu Asociatia Patronala din Mamaia. Impreuna cu ei s-a facut pe zone, pe genuri de activitati care se desfasoara acolo. Din taxa asta de promovare 30% o sa revina Primariei, bani pe care noi o sa-i cheltuim la promovare si 70% o sa ramana la Asociatia Patronala, unde s-a facut un comitet si urmeaza sa-i cheltuiasca in targurile de turism specifice lor si unde se duc ei si vor sa fie prezenti", a declarat Radu Mazare. 

"Taxa este inclusiv pentru cei care detin apartamente in Mamaia. Daca piata imobiliara in Romania scade, in Mamaia creste, iar asta nu este intamplator, este rodul unui efort de promovare la care trebuie sa participe si domnii", a explicat primarul Constantei. 

Valoarea taxei, cnform proiectului de hotarare aflat pe site-ul Primariei Constanta

- proprietarii de hoteluri si cazinouri ar urma sa plateasca 4.000 de lei/an

- unitatile de alimentatie publica taxa: 3.500 de lei/an

- moteluri, vile turistice, cabane, bungalouri, sate de vacanta, campinguri, pensiuni: 3000 de lei/an

- farmacii, ateliere foto, sali de jocuri, spalatorii auto: 2000 de le/ an.

- comert ambulant: intre 400 si 1.000 de lei/an

- locuinta: 100 de lei/ an.