Ora 21.45, iesirea din localitatea Sighisoara. Bogatii turisti straini isi petreceau ultimele ore in Romania cand cateva bubuituri i-au facut sa tresara. Trenul a fost atacat in mers de o ploaie de pietre.

Cateva nu si-au ratat tinta: vagoanele 12 si 13 ale celui mai vestit tren din lume. Reprezentantii companiei care administreaza ruta povestesc ca turistii s-au speriat si au anuntat intr-un suflet angajatii din tren.

Politia a fost informata prin 112, iar trenul a fost oprit in gara din Curtici pentru primele cercetari.

Politia Transporturi Feroviare spune ca agentul care a venit sa investigheze cazul nu a reusit sa faca poze... pentru ca nu avea un aparat de fotografiat. A intocmit insa un raport si a declansat o ancheta pentru a gasi "atacatorii". Turistii din tren nu au fost niciodata in pericol, spun reprezentantii Orient Express.

Una peste alta, turistii care au dat si 10 mii de euro pentru un bilet au aflat chiar pe pielea lor ce inseamna sa calatoresti cu trenul prin tara noastra. Din fericire, compania care administreaza ruta sustine ca incidentul nu-i va face sa ne ocoleasca tara anul viitor.