Cursele din Sibiu, Timisoara si Cluj-Napoca nu au fost inca afectate, la fel ca serviciile Lufthansa Italia de la Bucuresti la Milano Malpensa. 

"In urmatoarele zile vor fi mai putine zboruri anulate, astfel ca pana la sfarsitul perioadei de greva vom ajunge la circa 15 curse anulate din Romania. Cu toate acestea, este dificil sa facem estimari pentru perioada urmatoare pentru ca sunt diferiti factori care ne pot influenta planurile actuale si pot contribui la schimbari", a declarat  un purtator de cuvant al companiei aeriene, citat de Mediafax.

Greva sindicatului pilotilor germani Cockpit a fost anuntata pentru perioada 22-25 februarie, insa luni pilotii au anuntat ca si-au suspendat protestele pana pe 8 martie, la miezul noptii.

"Din motive operationale, programul reactualizat va ramane valabil si marti, insa vom updata orarul de zbor si ne asteptam ca pana vineri sa revenim la operatiunile initiale", a explicat purtatorul de cuvant al Lufthansa.

In prezent, Lufthansa opereaza circa 90 de zboruri din Bucuresti, Cluj-Napoca si Timisoara catre Germania si Italia, prin Lufthansa Italia. Din Bucuresti, compania are 57 curse saptamanale spre Frankfurt, Munchen si Duesseldorf si zboruri zilnice catre Milano.

Sindicatul companiei aeriene, Cockpit, a decis asta noapte suspendarea grevei, desi, initial aceasta trebuia sa dureze patru zile. Daca ar fi fost asa, miscarea, ar fi devenit cea mai ampla din istoria Lufthansa. Cei 4.000 de piloti ai companiei au decis amanarea protestului pana pe 8 martie. Timpul ar trebui sa fie suficient pentru ca cele doua parti implicate, adica angajatii si compania, sa ajunga la un acord, scrie The Guardian.

Pilotii Lufthansa cer o crestere salariala de 6,4% si siguranta locurilor de munca. Compania ar fi perdut cel putin 25 de milioane de euro pe zi, daca greva ar fi fost dupa la bun sfarsit.
 
"Situatia din industria aviatica este mai rea decat orice am experimentat pana acum. Responsabilitatea pentru efectele acestei actiuni - asupra consumatorilor, viitorului companiei si Germaniei - este exclusiv in mainile uniunii", a declarat un oficial al Lufthansa.