Sterilitate, reumatism sau boli ale pielii - sunt doar cateva dintre afectiunile pentru care medicii recomanda un sejur la Techirghiol. Iar sefii bazelor de tratament de pe litoral, au inteles ca namolul face minuni si in materie de finante.

Zacamantul este in administrarea Agentiei Nationale a Resurselor Minerale care are reguli stricte de exploatare. Prin licitatie, spitalul de recuperare, medicina fizica si balneologie din Eforie Nord a castigat un perimetru din lacul Techirghiol, insa pentru a putea folosi namolul pentru tratamentul pacientilor a trimis numeroase probe la Institutul de Balneologie din Bucuresti.

In prezent se trateaza in jur de 400 de turisti straini. Departe de perioada de glorie din anii 80, cand unitatea primea si 10.000 de pacienti, dar conducerea nu-si pierde optimismul.

O zi de tratament care include cazare in hotel, masa si proceduri costa pentru doua persoane 250 de lei, iar pentru cazare in spital tarifele scad la 110 de lei, mult sub preturile similare din strainatate.