Asta nu inseamna ca Insula Saadiyat, situata in apele turcoaz ale Golfului Persic, va fi mai putin stralucitoare decat insulele sub forma de palmier din Dubai. In momentul de fata, autoritatile si seicii din Abu Dhabi investesc in cel mai mare proiect rezidential si cultural din lume, scrie CNN.

Mai exact, pana in 2020, Insula Saadiyat va deveni un resort idilic, care va gazdui trei muzee imense, un centru de evenimente si proiecte rezidentiale pentru 150.000 de locatari.

Mai mult, arabii au si un Luvru al lor, denumit Luvru Abu Dhabi, muzeu care a creat destul de multe controverse si discutii cu autoritatile franceze. Alte doua institutii cultural, Muzeul Guggenheim si Muzeul National, vor urma primului.

Sursa foto: Mediafax

Expatii din Abu Dhabi sunt mai mult decat incantati in legatura cu ambitiosul proiectul. “A fost atat de dragut sa venim din Anglia si sa gasim asa ceva”, declara Sue Bell, una dintre primele rezidente ale insulei.

Si dupa cum era de asteptat, sa locuiesti in noul oras din Abu Dhabi nu este deloc ieftin. Investitorii imobiliari au catalogat Saadiyat ca fiind o destinatie de lux pentru bogati. De exemplu, o vila cu sapte dormitoare costa 7,5 milioane de dolari, in timp ce cea mai accesibila proprietate costa 1.2 milioane. Chiar si asa, 90% din ansamblurile rezidentiale de pe insula sunt deja cumparate.

“Poate va ganditi ca cei care au cumparat deja proprietati pe Saadiyat sunt investitori, dar va inselati. Va sun ca mai mult de 80% dintre ei sunt consumatori finali”, explica Carlos-Antonio Wakim, manager in cadrul companiei de constructii TDIC.

Sursa foto: Mediafax

Si pentru ca managerii si miliardarii care aleg sa locuiasca in micul oras din Abu Dhabi macar cateva luni pe an sa nu fie nevoiti sa-si trimita copiii departe de ei, pentru studii, dezvoltatorii au gandit constructia mai multor scoli si a unui campus universitar, cu toate facilitatile incluse. Mai mult, arabii spera ca acesta sa concureze curand cu traditia invatamantului de calitate din Marea Britanie.

Costurile proiectului din Abu Dhabi sunt estimate la 27 miliarde de dolari.