Potrivit MAE, sincopele in aprovizionarea cu benzina, care sunt consecinta declansarii grevei transportatorilor de marfa pe data de 26 iulie, au dus la formarea de cozi foarte mari la statiile de benzina, scrie Mediafax.

Sindicatul transportatorilor de marfa din Grecia a anuntat ca nu va renunta la masura de protest pana cand revendicarile sale nu sunt rezolvate, explica MAE adaugand ca, in acest context, exista riscul aparitiei unor perturbari in aprovizionarea cu marfa a magazinelor care asigura bunurile de larg consum pentru populatie, precum si riscul blocarii circulatiei ferry-boat-urilor spre insule.

In acelasi timp, proprietarii de statii de benzina au anuntat intentia de a intra in greva generala incepand din data de 27 iulie, in semn de protest fata de intentiile guvernului elen cu privire la infiintarea si functionarea statiilor de benzina, potrivit MAE.

Ministerul atrage atentia cetatenilor romani care calatoresc in Grecia ca exista posibilitatea unor masuri de protest spontane, mentionand ca, luni, transportatorii au blocat autostrada care face legatura intre Atena si Lammia, conducatorii auto fiind obligati sa urmeze rute ocolitoare.