Te-ai gandit ca banalul sandvis pe care il iei in geanta sau ciocolata te-ar putea pune in dificultate atunci cand treci prin detectorul de metale in aeroport?

Ei bine: se poate! Cei de la Yahoo Travel au intocmit o lista cu cele 8 produse care pot declansa alarma in aeroport, iar aici au inclus banalul ambalaj de aluminiu. Foita de aluminiu este intalnita in cazul unor produse dintre cele mai diverse: guma de mestecat, bomboane si chiar tigari.

Ce poti face? Goleste-ti buzunarele inainte sa treci prin detectorul de metale.

Pe aceasta lista sunt incluse si cheile de tip briceag, acele tipuri de chei care pot fi folosite printr-o simpla apasare de buton. Si asta pentru ca agentii de securitate din aeroporturi le confunda cu mici cutite.

Accesorii cu probleme

Nici accesoriile de par precum bentile de prins parul nu au trecut de ochiul vigilent al agentilor. Cei de la Yahoo Travel spun ca partea metalica poate declansa in orice secunda semnalul de alarma.

Sticlele mici de alcool, fie ca vorbim de vin, whisky sau lichiorul pe care il gasesti in orice minimbar dintr-un hotel si pe care unii il iau suvenir pe drumul spre casa. Asa ca evita-le ca sa nu fii pus in incurcatura. Iar daca nu te poti abtine, atunci afla ca acestea nu trebuie sa depaseasca 3,4 unicii (o uncie are 28 de grame).

Globurile de sticla se dovedesc a fi o alegere destul de dificila daca vrei sa le iei in bagajul de mana. Si asta pentru ca risti sa nu treci cu ele de controlul din aeroport! Chiar daca crezi sau nu, afla ca lichidul pe care il contin acestea depasesc de multe ori limita admisa, adica 3,4 uncii. Asa ca nu ai ce face, chiar si globurile de sticla trebuiesc controlate.

Inhalatorul folosit de cei bolnavi de astm. Insa, pentru ca este de necesitate medicala, acesta nu este interzis, insa daca treci cu el in buzunar vei declansa alarma. Daca stii ca ai astfel de probleme, mai bine pune-l deoparte cand treci prin detectorul de metale.

Daca iei avionul si esti femeie, mai bine ai apela la sutiene fara accesorii metalice ca sa nu ai probleme in aeroport.

Cine s-ar fi gandit ca pe lista celor 8 produse care iti fac probleme la trecerea prin detectorul de metale se numara borcanele de unt de arahide. Nu sunt lichide, ai putea sa le tii cu gura in jos o perioada indelungata si tot nu ar curge nimic, si cu siguranta nu sunt nici macar gazoase? De ce pun ele probleme? Pentru ca orice crema care poate lua forma recipientului - pasta de dinti, unt de arahide - toate ar putea declansa alarma din cauza consistentei lor.

Ce sa faci? Pune-le in bagajul din cala si daca nu poti abtine sa mananci unt de arahide, incearca un sandvis.