Sarah Chamberlain si Tyrhone Tubbs traiau o viata frumoasa, pentru care multi i-ar fi invidiat, scrie Australia News. Insa pentru ei nu era de ajuns, pentru ca nu se simteau fericiti.

“M-am intrebat daca e ceva in neregula cu noi, daca poate suntem nefericiti pentru ca nu ne potrivim unul cu altul. Dar ne iubeam. Numai ca nu iubeam si viata pe care o aveam impreuna”, povesteste Sarah Chamberlain.

“Ideea de a continua in aceasta directie, sa ne platim pur si simplu creditul si facturile, muncind la niste joburi care nu ne mai placeau, nu parea foarte atragator”, continua aceasta.

Cei doi isi doreau sa isi petreaca tot timpul calatorind, lucru ce parea imposibil. Pana au descoperit de pe mai multe bloguri ca erau oameni care faceau asta si traiau din veniturile realizate online. Asa ca au decis sa isi vanda proprietatile, masinile si tot ce mai detineau.

Timp de trei ani au lucrat in mai multe locuri si au trait cu minimul de bani posibil, punand totul deoparte intr-un cont. Desi recunoaste ca a fost o perioada foarte grea, cei doi spun ca sunt acum mai fericiti ca niciodata. Ultimii doi ani i-au petrecut pe drumuri, din Cambodgia pana in Mexic, unde au trait timp de un an la Playa del Carmen. Reusesc sa se intretina din dobanda contului de economii pe care l-au facut.

“Numai din dobanda putem supravietui in tari ieftine precum Thailanda, unde chiria lunara pentru un apartament este de numai 300 de dolari”, spune Sarah. “Castigam suficient din activitatile noastre online, cum ar fi scrisul pe bloguri si designul web, incat sa ne putem permite sa calatorim. Iar veniturile noastre sunt in crestere”, adauga Tyrhone Tubbs.

Tyrhone lucreaza in sistem freelance ca grafic designer si ambii scriu despre calatoriile pe care le fac, pe blogurile lor Sarah Somewhere si Tell Them I Said Something.

“Simtim ca, in sfarsit, traim viata care ne era destinata. Stim ca ne putem lua oricand o slujba, daca trebuie, dar ne indoim ca o vom face. Pur si simplu nu vrem sa muncim in ceva ce nu ne place ca sa platim pentru un stil de viata care nu ni se mai potriveste”, spune Sarah.

Potrivit lui Darre Lloyd, general manager la Student Flights Australia, numarul celor ce renunta la carierele clasice este tot mai mare. Cu pana la 111% mai multi in ultimul an fiscal, cei care au renuntat la joburi si au plecat peste hotare sunt acum in numar de 7.000. Majoritatea au in jur de 25-26 de ani si se indreapta catre Marea Britanie si Canada (din cauza ca in alte parti pot intampina restrictii de obtinere a vizelor). De asemenea, cei mai multi dintre ei isi castiga traiul avand slujbe temporare de birou, sau lucrand in domeniul ospitalitatii, ingrijirea copiilor si profesorat.

“Aceste persoane de regula au calatorit putin, s-au intors, au muncit vreme de cativa ani, dupa care si-au pus toate economiile la bataie pentru a calatori din nou. Datorita trendului tot mai puternic, angajatorii au inceput chiar sa accepte sa isi lase oamenii sa plece sa calatoreasca, pastrandu-le un loc de munca pentru cand se intorc”, explica Lloyd.