Pretul biletului pentru turul Bucurestiului va fi de 50 de lei, cu reducere de 50% pentru copiii de sub 12 ani. Vor fi trei autocare care vor transporta turistii. Un tur de oras va dura doua ore si jumatate si se va efectua intre orele 10.00 si 16.00, cand traficul nu este asa de intens.

Totodata, statia de plecare/sosire a turului orasului pe modelul "Hop On-Hop Off", va fi amenajata in Piata Timpului de langa magazinul Cocor din Bucuresti.

Autocarul va opri apoi in statii amenajate la Teatrul National Bucuresti, in Piata Romana, Piata Victoriei, Muzeul Satului, Piata Palatului, Opera Romana, Palatul Cotroceni, Palatul Parlamentului si Patriarhie. Aceste statii vor fi amenajate, cel mai probabil, de Primaria Capitalei.

Proiectul va fi gata in luna mai 2011, odata cu evenimentul "Luna Mai, Luna Bucurestiului", pe care ATMB il va organiza, potrivit vicepresedintelui asociatiei.

"Turul de Bucuresti va fi rezultatul unei licitatii. Imediat dupa Anul Nou, vom organiza licitatia pentru alegerea firmei transportatoare. Autocarele vor fi branduite cu numele programului, "Bucuresti City Plus". Transportatorul va trebui sa obtina licenta, clasificarea mijlocului de transport de la Ministerul Transporturilor, iar aprobarea pentru traseul turistic se obtine de catre ATMB de la Primaria Capitalei si de la Politia de Circulatie", a precizat vicepresedintele ATMB Carmen Pavel.