Portretul unui miliardar obisnuit arata ca acesta este casatorit, valoreaza 1,79 miliarde lire sterline si niciodata nu va cheltui mai putin de 10 milioane lire pe o proprietate, potrivit unui studiu publicat duminica. 

Sunt peste 2.170 miliardari la nivel global, cu o avere combinata neta de  3,88 trilioane de lire sterline, de la 1.85 trilioane in 2009, potrivit studiului agentiei Beauchamp Estates and Dataloft.  

60% dintre acestia si-au construit singuri averile, 20% le-au mostenit, iar restul reprezinta o combinatie intre cele doua situatii. 

Proprietatile din Londra sunt pe lista de must have a celor cu multe milioane in banca. Cercetatorii arata ca 67 dintre miliardari locuiesc in aceasta metropola, facand-o cea mai populara din Europa de Vest si luand fata Parisului cu 25 de miliardari si Genevei cu 18.

Miliardarul tipic detine 50 milioane de lire sterline sau mai mult in imobiliare si are patru case. Un portofoliu adecvat ar include o vila de 22,3 milioane lire in Londra, o casa de vacanta de 18,6 milioane lire in Riviera franceza si o proprietate de 12,1 milioane lire in Toscana. Bineinteles, toate acestea alaturi de o resedinta intr-un loc luxos si foarte indepartat. 

Zonele preferate din capitala britanca sunt Chelsea, Mayfair, Knightsbridge si Belgravia.