“Vom face in CSAT o discutie despre indepartarea neavenitilor din structurile MAI”

"Nu e vorba de salarii sau de schimbarea sefilor, ci de calitatea politistului de la baza. Angajarea fara selectie in 2006-2007 a mii de politisti isi arata raspunsul acum", a spus Basescu. El a adaugat ca si-ar fi dorit ca prin procesul de restructurare a MAI sa fie scosi acei politisti sau jandarmi "luati de pe strada", fara a avea formarea necesara.

Intrebat despre cazul de la coaforul Perla si implicatiile sale pentru Politia Romana, Basescu a aratat ca a discutat deja cu ministrul Administratiei si Internelor despre aceasta problema, iar o discutie se va face si in urmatoarea sedinta a CSAT.

"Acele cursuri pe care le-au facut pe genunchi, dupa care au primit pistolul in mana sunt prea putin pentru formarea unui politist (...) Calitatea trebuie imbunatatita prin excluderea lor din corpul de ordine publica sau de politie", a spus seful statului.

El a adaugat ca nu este normal sa fie tinuti in afara sistemului absolventii de la Academia de Politie si scolile de subofiteri, "pentru care am platit sa fie calificati", iar angajati sa fie cei care nu au trecut prin formarea necesara.

Seful statului a raspuns in direct, de la Palatul Cotroceni, intrebarilor lui Cristian Leonte, Cristian Hostiuc si Claudiu Pandaru, in cadrul primei editii al noului sezon "Dupa 20 de ani".