Daca in anii trecuti cu greu gaseai un hotel cu facilitati pentru copii, acum din ce in ce mai multi hotelieri scot pe piata oferte pentru familii.

Au inteles ca bebelusii le-ar putea umple camerele mai ales in capetele de sezon - atunci cand nu este foarte cald.

In plus, cand vine vorba de copii pana in 7 ani, parintii nu depind de scoala, asa ca pot veni la mare in lunile mai, iunie si septembrie.

Hotelierii pun la dispozitia turistilor patuturi, carucioare sau sterilizatoare pentru biberoane, toate aceste facilitati fiind gratuite. De altfel, ofertele pentru familiile cu bebelusi sunt all inclusive, astfel ca parintii stiu de la inceput cat ii costa sejurul.

Tarifele variaza, in functie de perioada si confortul ales, intre 700 de lei de persoana la un hotel de 3 stele si 1.000 de lei, la 5 stele. La cerere, in camera pot fi puse patuturi pentru copii, dar si sterilizatoare pentru biberoane.

Raluca are 3 ani si multa energie. Pentru copiii ca ea, locurile de joaca langa plaja sunt o binecuvantare pentru…parinti. Unele hoteluri ofera pentru cateva ore si servicii de babysitting, iar restaurantele sunt dotate cu scaune speciale pentru cei mici.

Si serviciile medicale sunt foarte importante atunci cand clientii sunt bebelusi. La cativa metri distanta de receptia unui hotel de 3 stele din Mamaia este o clinica medicala. Parintii isi pot duce copii bolnavi aici. Vor fi consultati de un medic de urgenta, iar consultatia ii costa 50 de lei.

Raluca Dumitrascu, reprezentant hotel: "Noi ne facem o baza de date cu diferire clinici, care au program pe timp de vara. Daca parintii nu se pot deplasa cu propria masina, le punem un autoturism la dispozitie si cu sofer, daca este cazul."

Cele mai bune tarife la astfel de hoteluri sunt in iunie si septembrie. Astfel de oferte cresc vanzarile si cu 20%.