Insotitorii de bord de la British Airways au inceput o greva de cinci zile, dupa ce ultimele discutii cu administratia companiei s-au incheiat fara niciun acord in noaptea de duminica spre luni, potrivit Mediafax.

Astfel, pe aeroportul Otopeni au fost anulate trei curse: BAW 876 Londra-Bucuresti, ce trebuia sa aterizeze la 12:35, o plecare pe cursa BAW 877 Bucuresti-Londra cu decolarea stabilita la 13:20 si ultima anulare, un alt zbor BAW 884 Londra-Bucuresti, ora de sosire fiind 23:20.

De asemenea, se pare ca marti va mai fi anulata o cursa Bucurest-Londra ce avea plecarea la ora 08:30.

Greva declansata luni este una dintre cele trei programate sa aiba loc in urmatoarea perioada.

Toate zborurile de pe aeroporturile Gatwick si City din Londra vor respecta programul, iar British Airways spera sa poata asigura mai mult de 60% din cursele de lung curier de pe aeroportul Heathrow si peste 50% dintre cele de mediu curier.

Pana in ultimul moment, liderul sindicatului Unite Tony Woodley a propus suspendarea grevei, cu conditia ca administratia sa revina asupra deciziei din martie de eliminare a conditiilor speciale de calatorie pentru personalul companiei.

In cursul zilei de duminica, sindicatele si administratia s-au atacat reciproc, conducerea BA reprosandu-i lui Woodley ca a oferit presei detalii privind negocierile care ar fi trebuit sa ramana secrete.

Compania aeriana britanica s-a declarat surprinsa si ca United nu a acceptat sa participe la o intalnire cu mediatorul ACAS, la care au acceptat sa fie prezenti reprezentanti ai administratiei. Conducerea British Airways a afirmat si ca este de acord cu revenirea la preturile reduse pentru calatorii acordate personalului, insa numai dupa aplicarea completa a restructurarilor.