Cel mai scazut nivel de satisfactie fata de viata in capitala s-a inregistrat in randul locuitorilor din Atena (71%), Roma (80%), Bucuresti si Paris (fiecare cu 83%), arata datele publicate miercuri de Oficiul European de Statistica (Eurostat), preluate de Agerpres.

De asemenea, cel mai ridicat nivel de satisfactie fata de viata in capitala s-a inregistrat in randul locuitorilor din Vilnius (98%), Stockholm si Copenhaga (fiecare cu 97%), Viena si Luxemburg (fiecare cu 96%), Amsterdam si Zagreb (fiecare cu 94%), Dublin si Varsovia (fiecare cu 93%), Tallinn si Ljubljana (fiecare cu 92%), La Valletta, Helsinki, Berlin si Praga (fiecare cu 91%), Londra, Bratislava si Budapesta (fiecare cu 90%).

Comparativ cu 2012, nivelul de satisfactie fata de viata in capitala a crescut in majoritatea capitalelor UE. Cel mai semnificativ avans in perioada 2012 - 2015 s-a inregistrat in randul locuitorilor din Atena (de la 56% in 2012 la 71% in 2015 sau 15 puncte procentuale), Budapesta (sase puncte procentuale), Riga si Vilnius (ambele cu cinci puncte procentuale), Bruxelles si Bratislava (ambele cu patru puncte procentuale).

In schimb, nivelul de satisfactie fata de viata in capitala a scazut in cinci capitale din UE: Amsterdam, Berlin si Lisabona (toate cu minus doua puncte procentuale), Paris si Helsinki (ambele cu un punct procentual).