Printre criteriile dupa care a fost alcatuit clasamentul, se numara pretul berii, numarul studentilor din oras si numarul de cartiere unde turistii sau locuitorii se pot distra.

In total, au fost luate in considerare 11 variabile, printre care si calitatea transportului de noapte si legislatia privind consumul de canabis. 

In final, autorii articolului au realizat doua studii: unul care a atribuit o pondere egala tuturor criteriilor si un al doilea atribuind o pondere mai mare, de 20%, cazarii. 

Primul clasament a fost condus de Lisabona, iar cel de-al doilea, de Varsovia.  Bucurestiul a fost pe locul al doilea in ambele clasamente, ce au cuprins cate 25 de orase europene, printre care si Viena, Budapesta si Oslo. 

In ceea ce priveste sursele, jurnalistii revistei au relatat ca, pentru datele necesare, au apelat la site-ul de statistica Eurostat. Pentru numarul de cartiere in care turistii se pot distra, autorii au apelat la ghidul Routard, iar pentru pretul biletului de intrare in cluburile de noapte, la Resident Advisor. 

Slate.fr este o revista online care prezinta comentarii, dezbateri si analize in domenii ca politica, economia si tehnologia, informeaza Mediafax.