Acest clasament, in care figureaza Bucurestiul si Brasovul, este realizat pe baza unor idei de excursii exotice si accesibile, venite din partea unor experti in calatorii precum bloggerul Matt Kepnes (Nomadic Matt), Nicole Brewer de la ILuv2GlobeTrot.com, cuplul de australieni Caz si Craig Makepeace de la ytravelblog.com, canadiana Nadine Sykora, realizatoare a unui canal YouTube despre calatorii, care a castigat o suma considerabila vizitand circa 50 de tari, si Lee Abbamonte, cel mai tanar american care a vizitat toate tarile din lume.

Capitala Romaniei se afla printre primele cinci cele mai ieftine destinatii de vizitat in 2017, alaturi de Vietnamul de Nord, Biskek (Kargazstan), Lisabona (Portugalia) si Seul (Coreea de Sud).

"Cu o arhitectura de cateva secole, Bucurestiul prezinta o varietate interesanta de vechi si nou'', scrie Forbes.

Publicatia recomanda turistilor care ajung in capitala Romaniei - un ''oras in dezvoltare'' - sa viziteze numeroasele muzee, cimitire si situri istorice, neuitand sa recomande si viata de noapte, dar si mancarea buna si ieftina.

Brasovul se afla si el rpezent in topul intocmit de Forbes, pe locul 18, din 21. ''In timpul iernii, Romania este magica'', scrie Forbes care recomanda orasul Brasov, cu multiplele sale ''facilitati vestice, la preturi estice''.

Turistii se pot caza in pensiuni cu tarife accesibile si pot face excursii in ''Alpii transilvaneni'', dar si la Rezervatia de ursi de la Zarnesti si la faimosul castel Bran, ''inspiratia pentru romanul de groaza ‘Dracula', din 1897, al lui Bram Stoker'', mai scrie in articolul pulicat de revista americana.