O altă destinaţie foarte căutată, mai ales pentru perioada de toamnă, iarnă, este Dubaiul, despre care omul de afaceri spune că “a devenit provincie românească.”

”Românii pleacă peste tot, dacă au o ofertă bună. Iarna merg în ţările calde. Acum se vând foarte bine Egiptul şi Tunisia, acum este cea mai bună perioadă de a merge acolo. De asemenea, Dubaiul a devenit provincie românească, avem Muntenia, Moldova, Dobrogea, Banat şi Dubai. Sunt aproape 100.000 de turişti români acum acolo, cu toate agenţiile. Se pleacă în Dubai de pe multe aeroporturi, tarifele nu mai sunt aşa mari”, a declarat Alin Burcea, pentru News.ro.

Pentru Dubai, un pachet cu plecare din octombrie porneşte de la 650 euro de persoană, şapte nopţi cazare la hotel de trei stele cu mic dejun şi bilete de avion incluse.

El precizează că în Antalya este sezon până la 20 octombrie şi că, fiind încă foarte cald, apar foarte multe oferte pentru turişti.

Au reapărut în prim-plan două destinaţii, Egipt şi Tunisia, care reprezintă o concurenţă serioasă la adresa Turciei. Am avut 14 chartere numai pe Egipt din toată ţara, săptămânal, iar aici serviciile sunt cam la 80% din ce sunt în Turcia, iar tarifele sunt la 40% faţă de Antalya, unde trebuie plătite plătite foarte multe taxe. Antalya nu mai e produsul acela ieftin, nu mai este turism de lux de masă, care era până acum 5-7 ani. Şi există riscul să treacă bariera preţului şi să nu mai fie la fel de cerută şi anul viitor”, precizează Burcea.

Se produc modificări, adaugă el, şi estimează că anul viitor Egiptul va continua trendul ascendent, în special pentru Hurghada, unde sunt foarte hoteluri, partea gastronomică se dezvoltă, iar oferta culturală este bogată.

De asemenea, sunt 6-7 avioane şi pe Tunisia, care pleacă din ţară în general pline. Oferta este pe acelaşi tipar: stai la plajă, dar ai ce să vizitezi şi la un preţ mai mic. Să vedem cum îşi vor stabili tarifele hotelierii din Turcia pentru 2020. Anul acesta au crescut tarifele, au fost nevoiţi să vină cu oferte speciale în week-end, a fost o greşeală de marketing”, a precizat Alin Burcea.

Destinaţiile exotice au foarte mare succes în rândul românilor.

Am blocat din februarie locuri pe Mauritius, Maldive, Bali, Oman, Seychelles, pentru vacanţe pornind de la sfârşitul lui octombrie până la începutul anului viitor. Acolo sunt 30 de grade acum. Am locuri la un preţ bun deja blocate, sunt 10-15 locuri pe fiecare destinaţie. Următoarele 3-4 săptămâni sunt vândute deja”, a precizat Alin Burcea.

În Mauritius, o vacanţă la un hotel de trei stele costă de la circa 1.300 de euro de persoană, având incluse biletele de avion, şapte nopţi de cazare cu mic dejun şi tranferuri.

Pentru un pachet turistic în Maldive, preţurile pornesc de la 1.500 de euro, la un hotel de patru stele, şi pot ajunge la 3.400 de euro, la un hotel de cinci stele cu all inclusive.

De asemenea, un sejur în Bali porneşte de la circa 1.300 de euro, pentru nouă nopţi cazare la hotel de patru stele, cu mic dejun, bilete de avion incluse, în timp ce unul în Oman are preţuri de la 1.100 de euro de persoană, la un hotel de patru stele cu mic dejun, şapte nopţi, şi bilete de avion.

În cazul Seychelles, pachetul depăşeşte 1.200 de euro, pentru transport cu avionul şi cazare şapte nopţi la hotel de trei stele, cu mic dejun.

Paralela 45 estimează încasări mai mari cu 20% în acest an.