Un exemplu ar putea fi calatoria cu Transsiberianul, care strabate distanta intre Moscova si Vladivostok in 15 zile si ofera calatorilor peisaje de neuitat.

Traseul pe care il parcurge trans-siberianul Golden Eagle Express este unul dintre cele mai lungi trasee de tren din lume.

Trenul parcurge peste 11.000 de kilometri, punctul de plecare fiind Moscova, iar cel de sosire Vladivostok, oras rusesc aflat la granita cu China si Coreea de Nord.

Cei care vor sa faca acest voiaj au posibilitatea sa-si cumpere bilet din luna mai si pana in septembrie, la un pret care depaseste 14.000 de dolari.

Pretul poate parea mare la prima vedere, dar este o calatorie pe care o faci o data in viata si de care, cu siguranta, iti vei aminti toata viata.

Teoretic, distanta totala intre Moscova si Vladivostok este de 9.200 de kilometri, dar Transsiberianul face un ocol pentru a trece prin cele mai frumoase locuri in drumul sau. Distanta totala ape care o parcurge, de 11.024 kilometri, reprezinta o treime din circumferinta globului.

Pentru cei care vor sa admire peisajul iarna, trenul face patru curse si in perioada februarie-martie.

Vedeti in GALERIA FOTO de mai jos cum arata trenul si care sunt locurile prin care trece.