Raspunsul englezilor este uimitor: platforma a fost vizitata in doar trei zile de la lansare de 30.000 de internauti englezi, iar initiatorii proiectului au primit peste 200 de scrisori de la cetateni din Marea Britanie interesati sa investeasca in Romania.

"Daca nu sunteti de acord cu BREXIT-ul si daca nu va incanta ideea de a ramane blocati pe insula cu Boris si Nigel pentru tot restul vietii, noi va propunem ceva: mutati-va in Transilvania. "

Asa incepe prezentarea Transilvaniei care ar putea sa fie un taram al fagaduintei pentru britanicii care cred in ideea unei Europe Unite.

Apoi, englezilor li se explica pe scurt de ce zona este cu adevarat atractiva: Cei mai multi IT-sti din UE sunt aici, aproape toti tinerii vorbesc engleza, mediul este excelent pentru cei care vor inceapa o afacere. Avem internet de mare viteza, festivaluri, peisaje extraordinare, mancare delicoasa si suprinzator de putini vampiri.

Platforma "Transylvania beyond" a fost realizata de Adrian si de amica lui Elena, cu doar 100 de euro.

"Sunt foarte multi oameni nemultumiti de ce se intampla care vor sa isi mute business-urile pe continent si ma gandeam ca e o ocazie foarte buna sa le zicem ceva despre Romania pe care nu il stiau. Nu am vrut sa fie un site stufos, pentru ca nu e o enciclopedie a Romaniei. Am ajuns dupa trei zile sa primim un mail la 5-6 minute, mai mult de jumatate sunt posibili mici si medii investitiori.", a declarat Adrian Docea.

"E un oras interesant, e un oras unde business-ul creste frumos, oamenii sunt piretenosi, poti sa iti cresti copiii frumos", a declarat  Elena Hurjui, director de strategie.

Michael are 28 de ani, lucreaza ca developer si nu a fost niciodata in Romania. Acum si-a rezervat un bilet de avion.

"Eram hotarat sa incep un business in developing aici, in Marea Britanie, dar referendumul lasa tara tot mai divizata. Am descoperit campania aceasta si am aflat ce fel de este Romania, atat de pozitiva si de nerabdatoare sa aduca oameni talentati, capabili sa dezvolte o afacere", a declarat Michael Rowntree.

"Dupa votul de saptamana trecuta, m-am gandit chiar serios ce sa fac, daca mai vreau sa traiesc intr-o tara ca Marea Britanie, care intoarce spatele restului Europei si devine o tara izolata. Aceasta campanie a facut ca gandul de a ma muta in Romania sa devina extrem de atractiv!", a declarat si Thomas Glyn.

Ideea tinerilor clujeni a facut furori in mediul online si a aparut inclusiv in Marea Britanie.