Sunt mai multe companii aeriene low cost care au "oferte" in aceasta perioada si asa poti combina un zbor ieftin cu o cazare ieftina si te poti alege cu un weekend prelungit de plimbari, relaxare si tot ce mai vrei tu.

Sa ne uitam putin pe ofertele pe care le gasim la o simpla cautare pe Google. Trecem repede in revista!

Trei nopti de cazare la Venetia cu avion si mic dejun incluse te costa de la 167 de euro de persoana.

Daca vrei la Viena, preturile pleaca de la 207 euro si in ele intra cazarea si avionul.

Pentru Paris, preturile incep de la 249 de euro, in unele cazuri.

Daca nu vrei sa-i imbogatesti pe altii si ai prefera sa acorzi mai mult timp pentru "rezervare", poti sa te alegi cu o varianta mult mai convenabila din punct de vedere financiar!

Astfel, variante mai ieftine si mai flexibile pentru un city break poti avea daca iti cauti singur avion si apoi iti faci si o rezervare la hotel.

Sa luam de exemplu, destinatia Bucuresti - Venetia si un city break de joi pana duminica in luna noiembrie. Cu oferta actuala de la Wizz Air, doua persoane pot zbura dus-intors cu aproximativ 100 de euro daca nu isi iau bagaje suplimentare si fac ceck-in online.

Cazarea la un hotel din Venetia porneste de la 48 de euro pe noapte pentru o camera la trei stele.

Asadar, un calcul simplu ne arata ca mai mult de 250 de euro pentru doua persoane, bani in care intra cazarea si drumul nu prea ai cum sa dai.

De regula, pentru a fi sigur ca ai cel mai bun pret la hotelul sau hotelurile alese este bine sa il/le verifici pe mai multe portaluri de rezervari, dar si pe site-ul respectivei unitati de cazare pentru a nu avea suprize neplacute.

Apoi, poti sa compari ofertele de cazare pe de site-urile din afara si cu ce ofera agentiile de la noi pe infoturism.ro.

Mai luam un exemplu: un city break in Barcelona in a doua parte a lunii ianuarie, cand e sezon de reduceri. Biletele de avion dus-intors pentru doua persoane la Wizz costa in jur de 120 de euro, cu ceck-in online gratuit si fara bagaje la cala.

Cazarea pleaca de la 150 de euro pentru o camera la un hotel de trei stele.

Daca acceptati conditii de cazare si la un hostel, preturile coboara. Asta inseamna ca la un cost total de circa 270 de euro, doua persoane pot sa aiba un city break de vis in frumosul oras al lui Gaudi.

Si Blue Air are oferte de transport la preturi destul de mici pentru anumite destinatii.

Cerceteaza bine piata inainte sa decizi pe ce dai banii!