Mii de vile de pe Valea Prahovei, incepute in perioada de glorie a sectorului imobiliar, nu si-au gasit niciun acum cumparatori. De exemplu, intr-un cartier de 50 de vile de langa Brasov bate vantul si doar 12 case sunt acum locuite.

Celelalte 38 sunt mobilate si au intrat in regim hotelier. Astfel, o locuinta cu 4 camere se inchiriaza cu 150 de euro pe noapte. Asta inseamna un profit de 57 de mii de euro, doar in perioada sarbatorilor.

Cel mai ieftin e la pensiunile taranesti

Afacerea devine rentabila si pentru cei care se lipsesc de roomservice-ul de la hotel sau de masa pusa de-a gata in pensiunile taranesti. Un cuplu va da pe cazare 37 de euro.

Mult mai ieftin este insa la Constanta. Doar 8 euro pe noapte.

Cheltuieli suplimentare

Daca apelati la imobiliari iesiti mult mai bine ca la gazda sau la hotel. Insa, nu uitati ca trebuie sa va gospodariti singuri. Adica puneti alti bani pentru mancare, chiar daca va gatiti singuri sau va faceti rezervare la restaurant.

Patronatele din turism recunosc ca acesta nu-i cel mai bun an al lor. "Se vede o crestere pe vile si pensiuni", arata Marius Usturoiu, presedintele Comisiei de Turism Intern al ANAT.
 

In prezent, momentul de fata gradul de ocupare al hotelurilor din Romania pentru Craciun si Revelion este in medie de 70%. Pe vremuri, in decembrie, numai daca aveai noroc mai prindeai o camera buna.