Cei care isi permit sa plateasca 50 de euro de persoana vor putea naviga 3 ore pe Marea Neagra cu o goeleta care are 45 de metri lungime. Ambarcatiunea cu panze a fost lasata la apa in 1997 si reconditionata noua ani mai tarziu. La bord totul straluceste. Nava dispune de zece cabine a cate doua locuri, iar conditiile sunt ca la un hotel de patru stele. Pleaca din Portul Tomis, iar o excursie de doua zile pana in Delta Dunarii costa 499 de euro de persoana cu toate mesele incluse. Daca vreti sa mergeti pana Istanbul o sa dati aproape 1.000 de euro.

Exista insa si variante pentru turistii cu lefuri mai mici. Statiunea Mamaia este plina de vaporase care pentru cinci lei fac un tur de 15 minute. Daca nu prindeti un loc pe bancheta, stati pe unde apucati.

Si in sudul litoralului aveti posibilitatea sa plecati in croaziere din Portul Mangalia. O sa admirati batranul Calatis din larg iar pentru zece lei aveti ocazia sa vedeti cum se vede Neptunul de mare. "Avem doua variante mergem dimineata la plaja ne ducem in larg 2 km oprim, lumea face o baie o scufundare", Nelu Iovita, proprietarul unei ambarcatiuni. In plus, trebuie sa achitati 50 de lei de persoana pentru trei ore de joaca in adancuri.