Cele mai in voga concedii se anunta cele cu iahturile de inchiriat in Marea Neagra, Mediterana, Adriatica sau Caraibe. Pretul nu e unul de speriat, iar doza de adrenalina e gratis.

Grecia, Egipt ,Tunisia - cele mai cautate destinatii pentru vacantele de vara au inceput sa fie abandonate de turistii romani din cauza tulburarilor sociale. Daca vacanta clasica intr-un resort sau hotel e considerata nesigura, operatorii din turism s-au reorientat rapid. Le propun romanilor un alt tip de vacanta.

In loc sa se cazeze intr-un hotel de lux, turistul poate sa doarma intr-o cabina eleganta, leganat de valuri, sau la cheu intr-un port turistic. Vacanta este astfel organizata incat sa se bucure de ea pe acelasi vas doua familii sau mai multi prieteni.

Vasul pentru vacanta poate fi inchiriat in regim de charter pentru doua - trei mii de euro pe saptamana. In pret intra si un navigator, daca niciunul dintre cei aflati la bord nu are brevet maritim. Iar pentru cei care vor sa-si conduca singuri ambarcatiunea se rezolva si problema documentelor de calatorie.

Firmele care inchiriaza ambarcatiuni propun itinerarii diverse pe Marea Neagra, Mediterana, Adriatica sau Caraibe. Exista si o varianta inedita pentru cei care iubesc Dunarea Albastra.

Criza in domeniul ambarcatiunilor de agrement s-a resimtit doar la nivelul vanzarilor directe, crescand in schimb numarul amatorilor de inchiriat nave. Dovada sta sezonul 2011, care se anunta extrem de profitabil pentru firmele care inchiriaza iahturi.