Spre exemplu, hotelierii de pe Valea Prahovei pregatesc petreceri cu lautari, acces gratuit la SPA, masaje incluse in oferta turistica, internet wireless, caffe-concerte, vizite in fun park-ul de la Busteni sau gratar pe Valea Cerbului.

Totodata, daca alegi sa-ti petreci sarbatorile pascale in statiunile prahovene, vei putea sa vizitezi crame si sa participi la degustari de vinuri.

De pilda, la un hotel de trei stele din Sinaia, doua nopti de cazare cu demipensiune te costa in jur de 460 de lei de persoana. In pachet intra o "primire traditionala in noaptea Invierii, dejun pastoral in 24 aprilie cu un bogat program artistic, parcare si acces gratuit la piscina".

Azuga se numara printre cele mai ieftine statiuni de pe Valea Prahovei, in aceasta perioada. Aici, pretul unui pachet turistic de doua nopti, cu demipensiune variaza intre 427 si 656 de lei.

In plus, daca alegi Azuga ca destinatie de Pasti, vei putea vizita cramele Rhin si degusta vinurile care se produc aici, potrivit primarului statiunii montane, Adrian Purcaru.

Daca insa vrei sa te indrepti spre Busteni, trebuie sa stii ca va fi deschis fun park-ul inaugurat in urma cu cateva luni.

La Predeal (Brasov), preturile sunt ceva mai maricele. Pachetele de doua nopti cu demipensiune pornesc de la 492 de lei de persoana si pot ajunge, in functie de conditiile de cazare, pana la 756 de lei.

Si hotelierii din Poiana Brasov incearca sa-si atraga turistii cu diverse promotii. Spre exemplu, daca ai copii, primesti gratuitate la cazare, petreceri surpriza si cadouri pentru cei mici.

79 de euro de persoana te costa doua nopti de cazare in Poiana, cu mic dejun, muzica live in restaurant, acces gratuit la sauna si internet wireless.

Daca insa ai vrea sa-ti petreci mini-vacanta de Pasti pe litoral, trebuie sa stii ca momentan sunt putine oferte in acest sens. Deschise vor fi hotelurile de patru si cinci stele, din statiunea Mamaia, unde un pachet de trei nopti variaza intre 470 si 1.000 de lei de persoana.

Cativa dintre hotelierii de la malul marii le-au pregatit turistilor excursii la manastirile din Dobrogea si programe artistice.
In ceea ce-i priveste pe ceilalti hotelieri de pe litoral, ei sustin ca nu au motive sa deschida hotelurile de la 1 mai, potrivit noi legislatii, si sa stea apoi cu ele goale pana la inceputul verii, cand vin si primii turisti.

Oferte inedite sunt si in Bucovina. De exemplu, aici poti participa la demonstratii de incondeiat oua, plimbari cu trasura, focuri de tabara si chiar la un concert de toaca.

Totodata, poti lua parte la diverse activitati in gospodarii din zonele Manastirea Humorului, Voronet, Marginea, Sucevita, Putna, Vatra Moldovitei, Moldovita, Vama, Frasin, Sadova sau Ciocanesti.

Pensiunile bucovinene vin cu pachete de patru nopti, cuprinse intre 780 si 1.400 de lei de persoana pentru.

Daca insa ai de gand sa dai o fuga pana in Transilvania, ai la alegere intre pensiunile traditionale (unde se practica obiceiuri precum cel al stropitului) si unitatile moderne de cazare, unde vei avea tot confortul si diverse facilitati de relaxare.

Din meniul festiv de Pasti nu vor lipsi sunca, ouale rosii, ciorba de miel, mielul umplut, iar la desert baigli cu mac si nuca si cozonacul din aluat dospit, cu nuci si cacao.

O alta varianta ar fi alegerea manastirilor pentru a sarbatori in liniste si rugaciune.

De exemplu, in Vinerea Mare, se vor organiza excursii cu carutele trase de cai, in satele din zona, unde poti asista si daca te incumeti, poti lua chesita in mana (instrumentul cu care se incondeiaza ouale in mod traditional) sa pictezi cu ceara propriile modele pe oua.

De pilda, in Marginimea Sibiului (zona renumita pentru traditiile sale si pastrarea acestora), gradul de ocupare a pensiunilor care apartin de Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural (ANTREC) este de aproximativ 40 la suta.

"La pensiunile noastre, tarifele merg de la 300 lei/persoana/sejur pana la 500 lei/persoana/sejur. Cel mai repede s-au vandut pachetele de la pensiunile cele mai scumpe, pentru ca acestea au tot felul de facilitati, ofera turistilor confort si sunt oameni cu bani care vor sa aiba parte de toate acestea in timpul sejurului", a spus presedintele ANTREC Sibiu, declarat Dorin Beu.

La Balea Lac a fost construit, pentru al saselea an consecutiv, Hotelul de Gheata. Managerii spera ca hotelul sa reziste pana de Pasti, dar totul depinde de evolutia vremii.

Acesta este cel de-al doilea an consecutiv in care Pastele Ortodox si cel Catolic se sarbatoresc impreuna, si anume pe 24 aprilie.