"Cu totii mergem intr-o vacanta de vara. In insorita Bulgarie. Sau poate in Tunisia. Dar categoric nu mergem in Brazilia. Si cu siguranta nu vom vizita Australia. Cel putin, asa stau lucrurile daca ar fi sa dam crezare rezultatelor curioase ale unui nou sondaj, care realizeaza un clasament al plajelor din intreaga lume preferate de turistii britanici", scrie The Daily Mail.

Studiul, realizat de YouGov si Centre for Economics and Business Research, la comanda unui magazin online - Kelkoo, indica faptul ca litoralul bulgaresc al Marii Negre este cel mai interesant pentru turistii britanici.

In plus, sondajul da o adevarata lovitura celebrei plaje Bondi din Sydney, care ocupa un surprinzator loc 20.

Exista, totusi, o explicatie pentru esecul inregistrat de Sydney - sondajul claseaza plajele in functie de cativa factori, inclusiv pretul zborului pana la aceste destinatii.

Alti factori sunt pretul de cazare, atractiile din zona, rata de schimb valutar, vremea si siguranta. Ultimul criteriu explica de ce Rio de Janeiro, un oras vestit pentru plajele Copacabana si Ipanema si pentru petrecerile sale, se claseaza abia pe locul al 19-lea: are, in acelasi timp, reputatia unui loc unde se produc multe crime.

Un rezultat neasteptat de bun il obtine si Tunisia, care s-a clasat imediat dupa Bulgaria, pe locul al doilea, in timp ce locul al treilea este ocupat, in mod previzibil, de Turcia, mai scrie Daily Mail.

Dupa Antalya (Turcia), pe locul al patrulea este Sharm el Sheikh, celebra statiune din Egipt.

Accesibilitatea preturilor s-a dovedit a fi factorul-cheie de care tin cont turistii britanici atunci cand isi aleg destinatiile pe litoral - 85% dintre cei chestionati spun ca sunt preocupati in primul rand de costuri, in timp ce securitatea (pentru 81%), vremea (78%) si mancarea buna (77%) sunt, de asemenea, foarte importante.