Nasterea printului George, triumful istoric al lui Andy Murray la Wimbledon si lunga vara fierbinte au atras 4,9 milioane de vizitatori numai intre lunile iulie si septembrie, arata cifrele oficiale.

"Aceste cifre incredibile demonstreaza ca Londra este fara niciun dubiu cel mai tare oras de pe planeta. Cu atatea muzee fascinante, cele mai bune scene de teatru din lume, cu spatii verzi mai multe decat in oricare alt oras european, cu numeroase locuri pentru practicarea sporturilor, o rata a criminalitatii mica si lista poate continua, nu este de mirare ca oameni din intreaga lume ajung in Londra intr-un numar atat de mare", a declarat primarul Boris Johnson.

Potrivit cifrelor de la Oficiul National pentru Statistica, vizitatorii straini au cheltuit in timpul verii cu 5% peste varful inregistrat in vara olimpica, ajungand la  3,372  miliarde de lire sterline.

Boomul de turisiti din perioada iulie - septembrie arata ca 2013 este aproape sigur cel mai bun an al Londrei de pana acum, batand recordul de acum sapte ani, de 15,6 milioane de vizitatori. Mai marii din turism sunt convinsi ca va fi atins pragul de 16 milioane de turisti pe toate cele 12 luni si metropola va depasi Parisul, Bangkok-ul si New York-ul.

"Razboiul" dintre Paris si Londra

Cresterea puternica a numarului turistilor in Londra in 2013 ameninta titlul detinut de Paris, de destinatia numarul 1, o revendicare puternic motivata politic si imposibil de verificat, scrie France 24.

France 24 citeaza titlul din Evening Standard "Londra este cea mai populara destinatie pentru turisti din lume", dar si pe cel din Le Figaro, si mai explicit: "Londra detroneaza Parisul. Povestea merge mai departe".

Intrebat despre cifrele oficiale, un oficial al Primariei din Paris a declarat pentru France 24, referitor la articolul din Le Figaro: "Noi respingem acest articol extrem de neglijent, care compara cifrele din 2012 ale Parisului cu cele din 2013 ale Londrei".

Oricum, cele doua metropole raman cot la cot in aceasta lupta.