Dupa doua saptamani de competitie, din 7 februarie pana in 23 februarie, dupa acordarea a 98 de titluri olimpice, aproape 3.000 de sportivi, din 88 de tari, si-au luat ramas bun de la Soci, intr-un spectacol de muzica si dans.

De altfel, aceasta a fost si cea mai scumpa editie a Jocurilor Olimpice de iarna din intreaga istorie a sportului. Rusii au cheltuit peste 50 de miliarde de dolari pentru organizarea Olimpiadei.

In timpul ceremoniei, drapelul olimpic a fost predat de primarul orasului Soci, Anatoli Pahomov, omologului sau din PyeongChang, Lee Seok-rae, localitatea sud-coreeana ce va fi urmatoarea gazda a Jocurilor Olimpice, in 2018. Flacara olimpicia a fost stinsa de ursul polar, una din mascotele Jocurilor Olimpice de la Soci, alaturi de iepure si leopard.

Ceremonia s-a incheiat cu un foc de artificii.

Presedintele Comitetului International Olimpic (CIO), Thomas Bach, a declarat oficial inchisa cea de-a XXII-a editie a Jocurilor Olimpice de Iarna, de la Soci. Presedintele CIO a afirmat ca "Rusia si-a tinut toate promisiunile" si a apreciat ca aceste jocuri au fost ale sportivilor.

Primarul orasului Soci, Anatoli Pahomov, a predat drapelul olimpic omologului sau din PyeongChang, Lee Seok-rae, localitatea sud-coreeana ce va fi urmatoarea gazda a Jocurilor Olimpice, in 2018. Anatoli Pahomov a oferit mai intai drapelul olimpic presedintelui Comitetului International Olimpic, Thomas Bach, care l-a inmanat lui Lee Seok-rae, in aplauzele publicului.

Imediat dupa transferul drapelului olimpic a fost intonat imnul Coreei de Sud si a fost prezentat orasul PyeongChang. Publicul a asistat la un spectacol de opt minute care l-a purtat prin istoria Coreei de Sud si in timpul caruia s-a putut auzi si un instrument traditional, gayageum. La spectacol s-au alaturat si mai multi sportivi sud-coreeni care au evoluat la Soci.

Fiecare natiune a fost reprezentata de un sportiv care ii purta drapelul, ceilalti "actori" al JO intrand in stadion si ocupandu-si locul in tribuna.

In timpul acestei ceremonii, au fost medaliati sportivii rusi Alexander Legkov, Maxim Vylegzhanin si Ilia Chernousov, care au obtinut primele trei locuri in proba de schi fond 50 de kilometri.

Sloganul Jocurilor Olimpice din 2018 este "Noi orizonturi".

Biatlonista Eva Tofalvi a fost portdrapelul Romaniei la ceremonia de inchidere a Jocurilor Olimpice de iarna de la Soci, programata astazi, de la ora 18.00. Eva Tofalvi a fost portdrapel si la ceremonia de deschidere, in 7 februarie.

Defilarea sportivilor a fost deschisa de delegatia Greciei, cu Alexandros Kefalas (skeleton) portdrapel. La deschidere, portdrapelul grecilor a fost schioarea Panagiota Tsakiri, informeaza olympic.org.

Ultimii sportivi care au defilat au fost cei din Rusia, avandu-l pe patinatorul Maxim Trankov portdrapel. La 7 februarie, delegatia a fost condusa de Alexander Zubkov (bob).

Sursa foto: Mediafax