Țările din nordul Europei sunt mereu primele în clasamente care măsoară fericirea, nivelul de trai sau starea de bine. Iar restul pământenilor le invidiază.

Finlanda, țară care tocmai a fost desemnată din nou cea mai fericită țară din lume, vrea să împărtășească și străinilor din fericirea lor și să-i învețe cum să se bucure de viață.

În acest scop, findandezii au lansat un proiect – Rent a Finn, prin care vor oferă străinilor posibilitatea de a petrece o perioadă de timp în țara lor, gratis.

Mai exact, câțiva finlandezi sunt dispuși să găzduiască vizitatori străini, în mai multe orașe ale Finlandei. Esko, de exemplu, este primarul din Rovaniemi (cunoscut la nivel mondial ca fiind orașul lui Moș Crăciun), capitala regiunii Lapland, din nordul țării, și vrea să împartă experiența verii finlandeze cu câșiva străini, la cabana sa.

Turiștii vor “gusta” din traiul finlandez, vor merge la cules de mure, vor merge cu barca, vor merge la pescuit sau vor juca mölkky, un joc local.

De o altă experiență se vor bucura cei care vor merge la Linda și Niko, un cuplu care locuiește în Utö, o insulă din arhipelagul finlandez. Potrivit prezentării făcute de cei doi, turiștii care vor merge la ei vor face cunoștință cu “simplitatea vieții din arhipelag, înconjurați de oameni grijulii și de natura spectaculoasă”. Cei care aleg să meargă la Linda și Niko pot pleca de asemenea în excursii cu barca pe insulele din împrejurimi.

Cei care vor să intre în acest program trebuie să realizeze un film de trei minute în care să se descrie pe ei, să spună ce le place, care sunt așteptările pe care le au în vacanța din Finlanda și să completeze un formular pe site-ul dedicat proiectului.  Aplicațiile trebuie depuse până pe 14 aprilie 2019.

Câștigătorii vor călători în această vară în Finlanda, pentru trei zile, în perioadele stabilite de gazde. Toate cheltuielile de călătorie și de cazare vor fi suportate de localnici. Gazdele atrag atenția că vizitatorii străni vor fi filmați pe tot parcursul vacanței.