In medie, gradul de multumire fata de viata al europenilor este de 7,1 (pe o scara de la 0 la 10).

Cei mai multumiti sunt cetatenii din statele nordice, cu o medie de 8,0 in Danemarca, Finlanda si Suedia, urmate de Olanda si Austria cu o medie de 7,8.  Pe ultimul loc se afla cetatenii din Bulgaria (4,8), precedati de cei din Grecia, Cipru, Ungaria si Portugalia (6,2).  Romanii se numara printre europenii destul de multumiti de viata lor, cu o medie de 7,2, clasandu-se imediat dupa germani, polonezi si britanici (toti cu o medie de 7,3), dar inaintea francezilor (7,0), spaniolilor (6,9), italieanilor (6,7) sau cetatenilor din tarile baltice.

Dintre romani, cei mai multumiti sunt tinerii cu varste cuprinse intre 16 si 24 de ani, iar pe masura ce inainteaza in varsta, gradul scade, ajungand la 6,2 in cazul persoanelor de peste 75 de ani. 

Tinerii tind sa fie in general mai multumiti de viata decat varstnicii, cu o medie de 7,6 la nivelul populatiei europene cu varste cuprinse intre 16 si 24 de ani. La popul opus se afla cei de peste 75 de ani, cu o medie de 6,8 la nivelul UE. Pe ultimul loc in acest clasament sunt batranii bulgari, cu o medie de 3,8. 

Venitul nu este factor foarte important in evaluarea fericirii, astfel ca cea mai mare rata a multumirii fata de viata in UE se regaseste in randul populatiei cu o stare de sanatate buna (7,9). Factorii precum situatia financiara (7,5), relatiile sociale (7,2) par sa fie semnificativi, dar nu la fel de importanti ca sanatatea. 

De asemenea, nu exista diferente majore in functie de gen. Media barbatilor multumiti de viata este de 7,1, iar a femeilor de 7,0.