Decizia a fost luata in urma unui studiu realizat pe baza raspunsurilor date in functie de sase criterii: notorietatea internationala, locul (transporturi, localizare), cultura, conditii (locuire si dotari publice), locuitori, potential educational si economic. 

Analistii de la Anholt-GkK City Brands Index au realizat peste 5.100 de interviuri in intreaga lume.  

Orasul Luminilor s-a clasat pe primul loc, detronand Londra. In precedentul clasament, realizat in 2013, Parisul ocupa pozitia a treia.  

Studiul, ale carui rezultate sunt publicate din doi in doi ani, a fost efectuat in septembrie 2015, la putin timp inainte de atentatele din 13 noiembrie, dar la cateva luni dupa cele din ianuarie.

Oras admirat nu inseamna insa neaparat si vizitat. 

"Atentatele nu schimba semnificativ sau durabil perceptia asupra orasului", afirma Simon Anholt, realizatorul clasamentului, chiar daca turistii straini nu s-au gandit in ultima vreme sa viziteze repede Parisul fiindca sintagmele "stare de urgenta" si "conflict" sunt inca prezente in mintea lor.

"Atentatele nu schimba motivele pentru care turistii admira frumusetea, viata culturala si atractiile orasului", incheie Anholt.  

Top 10 cele mai admirate orase din lume, realizat de Anholt-GfK City Brands Index

1. Paris

2. Londra

3. New York

4. Sydney

5. Los Angeles

6. Roma

7. Berlin

8. Amsterdam

9. Melbourne

10. Washington DC.