Corina Martin a declarat ca in statiunea Mamaia gradul de ocupare a fost de aproape 100%.

Tocmai am incheiat cel mai aglomerat weekend de pe litoralul romanesc in acest sezon, un weekend plin care s-a lasat mai mult asteptat. Vremea nu a fost prielnica pentru vacantele pe litoral si pentru cei care pornesc de obicei joi, vineri in decizia de a pleca sau nu undeva in weekend conteaza stirile meteo. Gradul de ocupare a fost weekend-ul trecut de aproape 100 la suta in Mamaia si undeva in jur de 80-85 la suta in sudul litoralului. Din ce am discutat cu hotelierii, cu proprietarii de cluburi in privinta numarului de turistii, cu totii ne-au spus ca acesta a fost primul week-end plin. Doar vremea a facut ca pana acum sa avem un grad de ocupare mai scazut fata de aceeasi perioada din anul trecut”, a spus Corina Martin, potrivit Mediafax.

Ea a precizat ca pe intreg litoralul s-au aflat la sfarsitul saptamanii trecute aproximativ 95.000 de turisti, cazati in structuri hoteliere.

“Au fost in jur 90-95.000 de turisti pe tot litoralul in weekend-ul trecut. Avem aceste date din discutiile cu hotelierii, cu proprietarii de cluburi, intrebam cum stau in hotel, in club, facem discutii cu fiecare in parte. Daca fiecare hotelier imi spune 80 la suta, 85 la suta gradul de ocupare, asta e media, nu avem alt instrument. Noi vorbim de turismul organizat, de cei care au stat in structurile de cazare”, a adaugat presedintele Asociatiei Litoral – Delta Dunarii.