Deja agentia de turism internationala My Destination ii invita pe australieni sa isi depuna aplicatiile pentru concursul “Biggest, baddest, bucket list”, scrie Herald Sun. Castigatorul va avea posibilitatea sa isi creeze propriul itinerariu, alegand un minim de 25 de destinatii din lumea intreaga. Excursia va include cel putin doua destinatii pe fiecare continent.

Mai mult, norocosul va primi si suma de 50.000 dolari. Pentru toate aceste beneficii, sarcina sa va fi sa povesteasca pe un blog intreaga experienta. O alta conditie este sa testeze macar cate un obicei local in fiecare loc pe care il viziteaza, de la incercarea bucatariei locale, statul in gazda la o famillie sau alte activitati specifice.

In banii de calatorie sunt incluse zborurile, biletele de tren, cazarea, diverse activitati, dar si 10.000 dolari, penru alte cheltuieli la fata locului.

Cei care doresc sa isi incerce norocul sunt rugati sa filmeze un scurt clip despre o destinatie de vacanta care i-a inspirat, sa scrie un postare pe un blog despre cea mai interesanta experienta dintr-o calatorie si sa adauge trei poze relevante. Aplicatiile pot fi depuse pana pe data de 31 martie.

Lista celor inscrisi se va scurta in cele din urma la 10 nume, 5 persoane fiind alese de catre agentie si 5 de catre vizitatorii site-ului. Castigatorul va fi anuntat in luna mai.

Din juriu face parte si Ben Southall, castigatorul “jobului de vis” din 2009. Acesta a fost ales sa stea vreme de sase luni pe o insula din Marea Bariera de Corali, avand in grija cateva sarcini minore, printre care completarea unui jurnal online cu fotografii si impresii. Pentru acest efort, barbatul a fost rasplatit cu suma de 150.000 de dolari.