Persoanele cu paşaport japonez pot intra în 191 de ţări fără viză sau să primească viză la intrare.

Clasamentul - publicat marţi - se bazează pe datele Asociaţiei Internaţionale a Transporturilor Aeriene (IATA) şi oferă informaţii despre ce nivel de acces oferă fiecare paşaport şi care sunt vizele necesare pentru diferite ţări, scrie Agerpres.

Deţinerea unui paşaport japonez a fost întotdeauna avantajoasă - acesta clasându-se anterior pe locul al doilea. Potrivit guvernului japonez, aceasta reflectă imaginea internaţională bună a ţării ca a treia cea mai mare economie a lumii şi una dintre cele mai sigure ţări.

Citește și: Cât costă să-ți cumperi o rezidență sau altă cetățenie. Statele lumii în care este cel mai ieftin să te muți

Paşaportul Singapore se clasează pe locul al doilea, oferind intrarea fără viză în 190 de ţări, urmat de paşapoartele german şi sud-coreean, care oferă accesul în 189 de ţări.

În acest clasament, România se află pe locul 17. Cu un pașaport românesc se poate intra fără viză în 172 de țări.

La polul opus, pe ultimele locuri se află Siria, Irak și Afganistan, țări cu al căror pașaport se poate intra fără viză în mai puțin de 30 de țări.

Topul celor mai puternice pașapoarte din lume poate fi consultat AICI.

Clasamentul nu ia în considerare restricţiile actuale de călătorie din cauza pandemiei de coronavirus, care pot avea prioritate în faţa informaţiilor privind vizele.