Trenul pleaca din gara Rovos din Pretoria, capitala Africii de Sud, iar atmosfera in gara este una cu totul speciala: nimeni nu se inghesuie, sampania curge in pahare, iar ventilatoarele din tavan creaza o atmosfera boema, informeaza CNN, preluat de Mediafax.

Pasagerii vor calatori intre orasele Pretoria si Durban, prin rezervatia naturala Nambiti Conservancy (regiunea KwaZulu-Natal), unde vor avea posibilitatea sa participe la un safari de cinci stele, apoi pana la cascada Victoria prin Botswana, Zimbabwe si prin Parcul National Hwange. Calatoria se incheie dupa trei zile in Cape Town.

Pasagerii au la dispozitie tot confortul. In apartamentul de lux (Royal Suite) de 16 metri patrati exista un pat matrimonial, fotoliii impunatoare si o baie in stil victorian, cada oferind o panorama asupra savanei africane.

Costul unui astfel de apartament este de 2.570 de dolari per persoana, insa exista si cabine mai mici, cum ar fi Pullman (7 metri patrati) si Deluxe Suite, care au preturi mai reduse.

In plus, trenul pastreaza din aerul de altadata, deoarece nu exista televizoare si nici Wi-Fi. Telefoanele mobile sunt descurajate, iar calatorii nu pot folosi laptopurile decat in spatiul cabinelor personale.

"Nu vrem ca lumea sa munceasca in tren. Atmosfera relaxata si conversatie buna, despre asta este vorba", spune Rohan Vos, fondatorul companiei Rovos.

La capatul trenului exista un loc special, de unde calatorii pot admira in voie peisajele impunatoare.

Sursa foto: www.rovos.com