"Am vandut un pachet de 15 nopti in Bahamas, la un resort de lux, pentru o familie cu doi copii, iar pretul aproximativ a fost 90.000 de euro", a declarat pentru Mediafax Javier Garcia del Valle, directorul general al Happy Tour, grupul de agentii de la care a fost cumparata vacanta.

Bilete de avion rezervate sunt la first class, categorie chiar si de doua ori mai scumpa decat business class, unde biletele au preturi cel putin duble sau triple fata de cele de la clasa economic.

Zbor la first class, apartament de 150 metri patrati, valet personal si paturi cu apa

Javier Garcia del Valle spune ca foarte putini romani zboara la first class, respectiv cateva zeci pe an. Apartamentul inchiriat in Bahamas are aproximativ 150 de metri patrati, iar camerele au paturi cu apa, trei bai si o terasa cu vedere la ocean. Familia care a inchiriat apartamentul are si un valet la dispozitie.

"Turistii au posibilitatea sa se rasfete la SPA, sa inoate in zece piscine si, evident, sa faca croaziere pentru a vizita arhipelagul Caraibelor. Vor face scufundari si snorckeling, vor inota cu delfinii si se vor delecta cu preparate ale bucatariei locale", a mai spus directorul Happy Tour Group.

In afara de acest pachet turistic, Happy Tour Group a mai vandut vacante si in alte destinatii exotice. O premiera nationala este revelionul in Kenya, cu zbor charter, direct Bucuresti - Mobasa. Tarifele pornesc de la de la 1.910 de euro de persoana, plus taxe.

O alta noutate pe piata romaneasca este vacanta de iarna in Palandoken, la 8 kilometri de oras istoric din estul Turciei, Erzurum. Pretul unui pachet de sapte nopti la schi in Turcia pleaca de la 700 de euro, plus taxe.

Happy Tour este cel mai mare grup de agentii de turism care activeaza pe piata romaneasc si apartine fondului spaniol de investitii GED Capital. Aceasta a cumparat anul trecut turoperatorul Prestige Tours, fondat de Mircea Vladu, tranzactia fiind realizata prin intermediul agentiei de turism Happy Tour.

Achizitia a fost efectuata dupa cumpararea, in 2010, a site-ului Paravion.ro, de rezervare a biletelor de avion, si a companiei Travel House.

In decembrie 2007 GED a achizitionat de la Nicolae Demetriade firma Happy Tour, cea mai mare agentie de turism din Romania dupa cifra de afaceri.