Hotelierii sunt hotarati sa aduca un numar cat mai mare de turisti in acest weekend la mare. Si cum intr-o perioda de criza banii conteaza cel mai mult, au scos oferte speciale, care cuprind cazare pentru trei nopti.

In Mamaia, la un hotel de doua stele, un astfel de pachet costa in jur de 170 de lei, iar la trei stele ajunge la cel mult 250 de lei. Pentru cei mai pretentiosi exista oferte la patru stele, unde trei nopti de cazare nu costa mai mult de 350 de lei.

Ofertele bune sunt si in sudul litoralului. Un exemplu: la Neptun, acelasi pachet la un hotel de trei stele poate fi achizitionat cu 80 de lei.

Pachetele turistice pot fi cumparate de cei interesati prin agentiile de turism din toata tara. Pe langa cazare, hotelierii ofere mese festive de Rusalii si programe artistice.

Ofertele hotelierilor nu au ramas fara ecou. Rezervarile au inceput deja sa curga: "Sunt deja rezervari facute; din statisticile pe care le avem, putem spune ca avem in jur de 70%", spune Dumitru Carabas, director vanzari.

Hotelierii spun ca atunci cand au conceput aceste pachete speciale au tinut cont si de tarifele vecinilor bulgari. "Romanii trebuie sa vina oricand la mare, nu numai de Rusalii. Avand in vedere ca este si criza, facem oferte speciale, mai ales ca suntem la mare concurenta cu bulgarii", a declarat Cristina Sapera, director turism.

De Rusalii, cand se sarbatoreste pogorarea sfantului duh asupra ucenicilor, romanii primesc o zi libera de la stat, pe 24 mai.