De exemplu, daca vrei sa petreci sarbatorile in tara, pentru un sejur de trei zile la Predeal vei da 245 de lei de persoana, in intervalul 22-25 aprilie, adica in jur de 58 de euro. In bani ai inclusa si masa traditionala de Paste.

Agentiile spun ca, anul trecut, cam 70.000 de turisti si-au petrecut Pastele in Romania si doar 10.000 in straintate.

La Poiana Brasov, hotelierii au oferte pentru tine: 255 de lei pentru trei nopti de cazare. Ai si mic dejun si masa traditionala incluse.

Mai mult, exista pensiuni care oferta chiar cosuri cu bucate traditionale in prima dimineata de Paste.

Si pentru ca proprietarii de pensiuni ar face orice sa-i convinga pe clienti ca oferta lor e mai buna, sunt si cateva care te lasa sa-ti prepari singur masa de Paste. Asa ca inarmeaza-te cu rabdare si chef de gatit ca sa-ti poti prepara singur friptura de miel si pastrama de oaie si chiar sa incondeiezi oula.

Paste traditional in Maramures

Daca nu vreti sa mergeti intr-o statiune atat de aglomerata precum Valea Prahovei, incercati atunci pensiunile din Maramures.

Aici traditiile sunt respectate din mosi si in fiecare an turistii pot participa la treburile gospodaresti traditionala impreuna cu gazdele. Astfel, trei nopti de cazare cu pensiune completa te costa 650 de lei, adica 154 de euro. Exista insa si variante mai accesibile ca pret, de exemplu la o pensiune din Vadu Izei dai 330 de lei pe trei nopti de cazare.

Sarbatori la vecini

Daca vreti insa sa petreci cateva zile de relaxare in strainatate, trebuie sa stii ca bulgarii au oferte dintre cele mai bune, iar agentiile de turism spun ca pe langa destinatiile montane autohtone, pensiunile vecinilor sunt cele mai cautate.

Iar preturile sunt la nivelul celor din tara, in unele cazuri chiar si mai mici daca rezervi din timp. De exemplu, cea mai cautata statiune este Albena, aici vei da 26 de euro de persoane, pe noapte. Iar bonus ai si masa in regim all-inclusive. Si daca esti mare amator de mancare traditionala, proprietarii de pensiuni s-au gandit la toate: au meniu traditional de Paste.

Sa vedem si alte oferte.Daca vrei sa stai la un hotel de patru stele in Nessebar, in Bulgaria, atunci vei da cativa euro in plus. Asa ca pentru doua nopti de cazare platesti 85 de euro.

Si hotelierii din statiunea Nisipurile de Aur au oferte pentru romani - 89 de euro pentru trei nopti de cazare.