Pentru astfel de vacante, turistii au platit cateva zeci de mii de euro, cel mai scump pa­chet fiind vandut cu 61.000 de euro unei familii de cinci persoane.

"Au ales sa plece trei saptamani in Sar­di­nia si apoi in Franta, cu cazare la cele mai luxoase hote­luri din zo­na. Familia care a platit 61.000 de euro a ajuns in Sardinia dupa ce a zburat la busi­ness class, iar la aeroport a fost asteptata de o limuzina", sustine Sorin Vaduvoiu, direc­to­rul executiv al agentiei de turism Perfect Tour, cu afaceri de 20,7 mil. euro anul trecut.

Ziarul Financiar a solicitat de la cele mai mari cinci agen­tii de turism de pe piata date legate de cele mai scumpe vacante vandute anul aces­ta. Cele mai scumpe 14 vacante cum­pa­ra­te de romani anul acesta de la companiile Hap­py Tour, Eximtur, Perfect Tour sau J'info Tours au costat in total 420.000 de euro. Toate au ca destinatie zone din strainatate.

Daca in general cei mai multi romani aleg vacante la preturi cuprinse intre 400 si 600 de euro, 14 familii din tara au platit pen­tru o vacanta cat ar fi platit pentru un apar­ta­ment de doua camere in Capitala.

"Anul acesta inregistram o crestere con­sistenta pe segmentul luxury. Clientii VIP sunt pretentiosi si solicita o foarte mare aten­tie in pregatirea unei calatorii", spune Vaduvoiu.

El a mai precizat ca daca pana acum acesti clienti care aloca zeci de mii de euro pe vacante rezervau prin intermediul unor asistenti, care la randul lor luau legatura cu consultantul din turism, acum un consultant in turism se deplaseaza la biroul clientului care primeste servicii "personalizate si avi­za­re, dar si discretia dorita". In acest sens agen­tia de turism a investit intrt-un serviciu de­di­cat persoanelor care sunt dispuse sa pla­teasca foate mult pe vacante.

Afla mai multe de pe www.zf.ro