Hotelul construit de chinezi, cu o suprafata de 300 de metri patrati, este localizat in apropierea uneia din cele mai aglomerate statii de trenuri din Shanghai si cuprinde 68 de camere.

Ce presupune un hotel-capsula

Acest concept a fost lansat prima oara de asiatici. Astfel, japonezii au construit primele hoteluri cu camere mici, ca niste sertare, in care ai spatiu doar sa dormi. Scopul: erau destinate angajatilor care lucrau pana seara tarziu si nu aveau cum sa mai ajunga acasa la ore inainte.

Acum, hotelul a fost lansat chiar de un fost "chirias". Ta Zan, 32 de ani, proprietarul hotelului, a locuit intr-un astfel de hotel in Tokio pe vremea cand era student.

Camerele are 2,2 metri in lungime si o  inaltime de doar 1,1 metri.

Fiecare unitate are priza, lumina, ceasuri cu alarma, televizoare si serviciu de internet.

Cu toate acestea, baie este la comun, iar turistii sau chiriasii au chiar spatiu de fumat.

Hotelul chinezilor este destinat doar barbatilor, insa proprietarul acestuia spune ca in curand va imparti imobilul in trei zone in functie de cat de tare sforaie clientii.

In ceea ce priveste pretul, o camera costa 10,24 de dolari pentru 10 ore de cazare si 13,26 de dolari pentru 24 de ore. In acelasi timp, o camera la un hotel "obisnuit" costa intre 15 dolari si 150 de dolari.