Doi turisti americani au stat o saptamana in Transilvania. Au muscat din ea, s-au imbracat cu ea, au vorbit cu oamenii locului si au vizitat tot ce le-a iesit in cale, fara vreun plan anume.

Nick Traeger, producator clip Lonely Planet: "Cotrobairea acestor tari presupune niste provocari".

Asa a aparut ghidul Lonely Planet care pune Transilvania pe locul intai drept cea mai buna zona de vizitat in 2016.  

Katie Sellon: "Toti cei care au vazut aceste clipuri zic 'Doamne! Ce excursie minunata. Ben chiar a cumparat acel pulover romanesc? Asta a fost intrebarea' Sa stiti ca nu am facut nimic 'fabricat' de dragul camerei, a fost 100% autentic. Cred ca in toate scenele se vede cum sprancenele mele sunt permanent ridicate de uimire".

Si americanii de la CNN ne lauda zilele acestea cetatile medievale fortificate. Au pus Romania in top 16 destinatii din 2016. Interesant e ca s-au oprit si la Cluj-Napoca, unde i-au impresionat galeriile de arta.  

Irina Ursu: "Aceasta, de exemplu, se numeste Plan B si de 10 ani sprijina artistii romani sa-si expuna si sa-si vanda lucrarile. Cei de la CNN spun ca astfel de locuri sunt o scena a viitorului in arta."  

Bazis, Baril, Lateral ArtSpace, Quadro sau Soimii Patriei sunt galerii asemanatoare. Peisajele superbe, aventuroase, micii cu mustar, chiar si Dracula sub forma de orice, asa arata Romania prin ochii lor.  

Ben Sellon: "Toata aceasta experienta mi-a schimbat intr-un fel modul in care calatoream pana acum. Mergi cat mai repede ca sa vezi totul pentru ca cele mai bune experiente sunt undeva pe drum si complet neprevazute."

Numarul turistilor din strainatate a crescut anul acesta cu un uimitor 15%. Dupa asa o promovare, 2016 ar putea fi de departe cel mai bun an, depinde insa de noi cum ii convingem sa revina.