Inchirierea dispozitivului este gratuita pentru cei care merg la clasa Business, insa cei care care calatoresc la clasa economica trebuie sa achite in avans o taxa de rezervare de 15-17 dolari.

iPad-urile vor oferi acces la o varietate de filme, jocuri si show-uri TV, inlocuind sistemele actuale portabile de entertainment pe care compania le oferea pana acum, la bordul avioanelor Boeing 767.

Beneficiul nu reprezinta chiar o noutate in domeniu. Operatorul australian Qantas ofera deja posibilitatea de a butona iPad-urile in timpul zborurilor, echipand cu cate un astfel de dispozitiv fiecare scaun din cele 16 ale variantelor modernizate de Boeing 767.

Urmand o strategie asemanatoare, americanii de la Southwest Airlines au facut un parteneriat cu DISH Network, prin care ofera streaming TV pe tabletele si smartphone-urile pasagerilor.

Administratia Federala a Aviatiei din SUA interzice in continuare folosirea celor mai multe dispozitive electronice in timpul decolarilor si aterizarilor, insa a creat un comitet anul trecut pentru a testa care dintre aceste device-uri pot fi folosite in siguranta in conditiile date.